online users

Jom masuk Sini!!!

Awal Kalam...

Salam ukhuwah saya ucapkan kepada pengunjung-pengunjung blog ini. Sudi-sudikanlah menjengah blogku ini selalu. Kepada teman2 yang ingin mengetahui pelbagai resepi masakan, tips2 dan macam2 lagi, insyaAllah carilah disini, saya akan cuba menjelajah dari blog ke blog untuk mencari pelbagai resepi dan juga ilmu yang boleh kita manfaatkan bersama.

Sunday, November 1, 2009

Bulan dikelilingi Pelangi..berlaku sekali lagi!!!Sungguh Menakjubkan...


Salam semua..Di sini ingin aku kongsikan apa yang telah aku lihat malam tadi(31 Oktober 2009), Dalam pukul 9.45pm gitu,kawan aku Ida yang tinggal area berdekatan sini gak call aku cakap suruh pi tengok bln,aku pun apa lagi kuo la tengok kan..ye la peristiwa yg jarang2 berlaku ni mesti lah kita nak tengok sgt!!bila aku tgk je..Subhanallah,sungguh menakjubkan,meremang gak bulu roma aku..haha.. masa tu mybe jiran2 aku pun tak sedar lagi sebab takde sapa pun yg kuo,pastu aku try la ambik gambo..tp sayangnya tak nampak lak pelangi tu,kebetulan hubby lak keje...so aku tak reti la nak ejas camera tu camne..yg aku tahu klik2 je..hihi..(yg kat atas tu bkn gambo aku) kiranya peristiwa ni berlaku agak lama jugak sbb dlm kul 10 lebih gitu aku kuo balik, tgk pelangi masih ada..dan masa tu jiran2 aku pun baru sedar,aku tgk ramai je yang duk ambik gambo gak,tatau la nampak ke tak tu..Kejadian mcm ni kalu tak silap aku baru je berlaku bln lepas,aku tgk dlm blog k.nor KT ,ia terjadi pada 30/9, kira genap sebulan jugak kan..kalau nak tgk bln tu macamana yang aku tgk semalam lebih kurang mcm dlm blog k.nor ni..mintak izin ya k.nor..apapun renung2kanlah..fikir2kanlah..ada jugak aku dengo jiran2 aku cakap nak banjir,wallahuA'lam la kan,mudah2an takde la musibah yg berlaku..itu semua hikmah dari-NYA..Alhamdulillah dapat jugak aku tgk satu keajaiban dari Allah...

*
Thanks to Rob Studdert at Digital Image Studio for the moon corona photo !!!

6 comments:

sonata anak kancil said...

Itu la keajaiban kejadian Allah swt - semoga tidak berlaku perkara2 yang tidak diingini...kalau berlaku pun, itu juga adalah kehendakNya jua...

K.Nor said...

salam ann, smlm suami k.nor mmg nampak gak fenomena ni tp cuma lingkaran cahaya warna kuning yg besar jer. tak seperti yg dulu tu yg jelas kaler pelangi. kawan dia tengok pun kat area Ktrg ni pun kata cuma lingkaran kuning. bulan pun tak jelas sgt, blurr mungkin dilitupi awan. sbb tu dia tak shoot smlm tu.

ann-dehouzze.... said...

sonata...betul tu..

ann-dehouzze.... said...

k.nor,mlm td nampak gak warna pelanginya tu,tp tak jelas sgt..cuma bln mmg kecik skit dr yg k.noor shoot tu..

Anonymous said...

kemarin malam 26/8 di indonesia, tepatnya di my city Indramayu juga terlihat bulan yg dikelilingi pelangi, MasyAllah, indahnya

Anonymous said...

What's up to every single one, it's in fact a pleasant foг me to
pay a quicκ ѵisit this web page, it consіstѕ of uѕeful Infοrmation.


Checκ out mу page - jailbreak iphone

Post a Comment