online users

Jom masuk Sini!!!

Awal Kalam...

Salam ukhuwah saya ucapkan kepada pengunjung-pengunjung blog ini. Sudi-sudikanlah menjengah blogku ini selalu. Kepada teman2 yang ingin mengetahui pelbagai resepi masakan, tips2 dan macam2 lagi, insyaAllah carilah disini, saya akan cuba menjelajah dari blog ke blog untuk mencari pelbagai resepi dan juga ilmu yang boleh kita manfaatkan bersama.

Tuesday, April 20, 2010

Tuan umah tak sihat!!

Hai ubat hai ubat..mari makan ubat...huhu....Salam semua..ha korang tgk lah ubt2 yang aku kena makan ni..ni ubt dari 2 buah klinik yg aku pergi,masuk kali ni sebenarnya dah 3 buah klinik aku pergi..ubt2 ni ada yang dah nak habih pun,tp sakit tak ilang gak lagi..
Dan bulan ni jugak aku bercuti dari membizikan diri membuat kek..memang kena rehat dulu la ni nampaknya..segala tempahan terpaksa lah ku tolak dulu..sorry ye my beloved customer..hihi..
ok lah,kalu korang nak tahu..lps baik demam ari tu(3 hari demam), aku diserang sakit bahu plk,sakitnya melarat hingga ke telinga dan kepala,semuanya belah kiri..runsing jugak sebab sebelum ni tak pernah sakit camni..sakit dia tu rasa cam sengal2 je kat bahu,kat telinga,kat kepala..huhu..so bila buat check-up,doktor kata saraf, dan aku ni kekurangan kalsium,tulang tak kuat kew??huk!huk!
memang ler kalu aku pusing2 tgn belah kiri ni rasa sakit je,siap berbunyi2 lagi tu...huhu..tapi yang tak thn tu bila sakit ni dia mai skali ngn gastrik aku..huhu...tak bley nak cakap weh..tarik nafas pun sakit kat kedua2 belah bahu...campur ngn senak perut lagi..sabo je la..sebenarnya aku ni memang ada penyakit angin dlm badan,memang penyakit keturunan tu..bila mai angin tu tak tahan..huh....dan untuk pgtahuan semua,dah 2 minggu sakit bahu aku lom ilang lagi..sakit apakah aku ni?..sakit ni akn bertambah sakit bila menjelang malam,agaknya sebab tido lam ekon,doc pun kata kalu kena ekon lagi la sakit,dahla aku ni takde isi tinggal kulit ngn tulang je kat lengan ni ha...huhu..

pastu pagi td plk..rasa kaki ngn tgn belah kiri plk mcm berat je..adeh..melarat plk dah..kalu dah melarat macam ni tak blh dibiarkan lagi..nak kena jumpa ngn pakar jugak ni,baru puah hati kan??apapun korang doa2kanlah kesihatan aku ni yeap..moga2 aku dijauhkan dari penyakit yang tak diingini..amin!!

2 comments:

AbbotCottage said...

uihh ann, berat dah plak aku tgk. ko gi wat blood test la, better. sian plak aku tgk ko. Memula gi on medication dulu, pastikan semuanya ok dan tau keputusan. Tgk pendapat pakar dulu, klo gitu-gitu je, cuba la cara perubatan lain plak...manusia, kita tak tau ann, ko pahamkan...apa2 pun aku doakan ko selamat jumpa pakar. Jgn takut, cuba yang terbaik ok?

ann-dehouzze.... said...

tu la..memang nak gi wat blood test,dah 3 x aku gi klinik tp sakit tetap tak ilang...nampaknya kena gi jumpa ngn pakar gak ni..pepun thank u abbot..doakan kesihatan aku eh..muah!!

Post a Comment