online users

Jom masuk Sini!!!

Awal Kalam...

Salam ukhuwah saya ucapkan kepada pengunjung-pengunjung blog ini. Sudi-sudikanlah menjengah blogku ini selalu. Kepada teman2 yang ingin mengetahui pelbagai resepi masakan, tips2 dan macam2 lagi, insyaAllah carilah disini, saya akan cuba menjelajah dari blog ke blog untuk mencari pelbagai resepi dan juga ilmu yang boleh kita manfaatkan bersama.

Saturday, February 28, 2009

Ke mana menghilang?

Assalamualaikum semua...kawan2 yang sgt2 dirindui...rindunya nak on9, tentu korang tertanya2 kan?kenapa aku lama tak update?kenapa sunyi sepi?kemana aku menghilang?cheewwah...perasan pulak!!!!hahahaha..sebelum tu nak mintak maaf kat korang coz mesej2 yang dlm box tu baru leh jawab....sebenarnya macam ni citernya, pagi isnin tu ibu aku call, dia cakap ayah macam kena strok, tapi tak teruk sangat,memang sblm ni ayah ada darah tinggi,aku dah mula risau..hubby lak keje siang, so hubby balik keje terus kitorang balik rumah mak, nasib baik dekat je....
rupa-rupanya ayah kena strok sebelah badan kiri,tapi ok je..blh jln,blh cakap cuma kdg2 tak clear sgt,bese la kan....dr. pun cakap penyakit tu lalu je tapi tak sempat singgah..hahahah..buat lawak lak dr. tu...tapi syukur alhamdulillah tak teruk sangat.
sekarang ni ayah berurut je la and mkn ubt klinik, kitorang bawak ayah gi klinik specialist kat awana kijal, mmg bagus ah kat situ,ramai yg kata mujarab..tapi mahel beb.....takpe la nak baik punya pasal tak kesah lah kan!so dr. suruh pantang mkn,bkn ayah aku je kena pantang, semua anak-anak darah daging ayah aku kena pantang gak,sebab dah ada keturunan penyakit tu..tapi kalau dipikir2 kan, adik beradik belah ayah semua kena penyakit strok ni! so probability risiko kepada anak2 pun tinggi...terutama penyakit darah tinggi...hihihi...chewah macam doktor plak aku..byaklah kena pantang tu, mkanan yg kita bese mkn hari2,antaranya:

tak boleh mkn masin2
no perasa(ajinomoto)
tak boleh mkn mkanan berminyak
semua makanan yang di awet
jeruk dari siam
mee kuning
sebarang perencah segera(tomyam,perencah nasi goreng,dll)
sos tiram
cili boh
soscili
sos tomato
kicap
dan byk lagi......tapi kan...korang..kbnyakan benda2 tu kita masukkan dlm masakan harian kita kan?termasuklah aku yang suka memasak ni..kwang!kwang!kwang!macam mana tu???hahaha..bak kata nabil RL, Lu Pikir La Sendiri!!!!!!apa kata korang?bagi aku semua tu kita kena pandai2 kontrol la kan.berpada2 la....
2,3 hari lagi aku kena balik jaga ayah lagi,so kalu aku tak on9 tu korang tau la kan?sian kat ayah takde org pulak,mak pun tak brape sihat sgt...tapi aku tgk ayah dah ada perubahan positive,mudah-mudahan ayah cepat sembuh amin....

sorry la korang,catatan kali ni agak panjang skit,skali-skale je...hahahaha....nanti kalu ayah dah ok aku update balik blog yang ku rindui ini...dan aku takkan lupa utk ziarah blog korang!i miss u all....so much...

Lovely Touch:

2 comments:

an.wardrobe said...

owh patut la dgn tiba2 jek ann mghilang.
rupa2nya ayh yg sakit. saba la yerk ann. smoga ayh ann cepat2 sembuh spt sdia kala.

ann said...

tu la an,cite sebenonya..terima kasih an,harap-harap macam tu la

Post a Comment