online users

Jom masuk Sini!!!

Awal Kalam...

Salam ukhuwah saya ucapkan kepada pengunjung-pengunjung blog ini. Sudi-sudikanlah menjengah blogku ini selalu. Kepada teman2 yang ingin mengetahui pelbagai resepi masakan, tips2 dan macam2 lagi, insyaAllah carilah disini, saya akan cuba menjelajah dari blog ke blog untuk mencari pelbagai resepi dan juga ilmu yang boleh kita manfaatkan bersama.

Monday, April 20, 2009

Kerabu Mangga



Aii kecur liur nih...dah lama nak mkn kerabu mangga ni,susah betul nak dapat mangga, kebetulan aku balik umah mak semalam, kakak aku bg mangga muda, apa lagi terus wat projek kerabu..huhu...pasni rasa nak buat projek mangga lagi, tapi mangga susah tol nak dapat,so sesapa yang ada mangga kat umah tu lehla tolong poskan kat aku..kwang!kwang!kwang!
kerabu mangga aku ni simple jek....

resepi:

Mangga- diparut@ dicincang halus memanjang
udang kering-tumbuk sikit
cili padi-dimayang
serai-dimayang
kacang tanah-digoreng
garam
gula
cuka
asam limau

Cara2:
bubuh semua bahan-bahan dlm satu bekas dan gaul sebati.senang je kan...



Lovely Touch:

2 comments:

ppb_ppkp said...

salam ziarah...maim perlis..lani musim pelam..
palings pecel amngga harum manis...pelam sala...pelam ringan dlll

Ann De'houzze said...

ppb..mak aii pjg nya nick u ni..hihi..jauh ler nk gi perlis tu..pelam harum manis tu mmg sedap kan..

Post a Comment